Japánban

8. nap, utolsó gyakorló nap

2016/11/08. - írta: gyfodor

Hajnalban felébredek, csak 500 mg C vitamint vettem be 1000 helyett, Amúgy egy nap 6 000 amit szedtem a tüdőgyulladás alatt átlag. Csak ezt voltam hajlandó, hogy a folyamat végbemenjen, ami kell, tényleg kitisztuljon a por a tüdőmből. Jön is ki rendesen. A lányok is ébren vannak, Eve nehezen kap levegőt, kezelem kicsit s már alszik is mint a bunda, kap már rendesen levegőt. Utána Nórit kezelem, s pár perc után már szuszogva alszik, utána én is visszaalszom. Arra ébredek, már rég fent vannak a lányok, s mennek ruhákat mosni. Nagyon aranyosak, kapok reggelit is, finom kávét is hoznak. Utána pedig indulunk a gyakorlásra. Most több mint 70-en vagyunk, Gendai Reikisek, Tradicionális reikisek, Komyo reikisek, japánok, amerikaiak, argentinok, németek, mexikóiak, dánok például, angolok. Hogy mennyire jelentős ez a nemzetközi gyakorlás, mutatja hogy mely japán mesterek vannak jelen, akár nagyon messziről. Igaz, sokaknak semmit nem mondanak a neveik, igy csak azt irom le, akinek nevét biztosan sokan ismerik: Hyakuten Inamoto sensei, a Komyo Reiki iskola alapitója s vezetője is velünk gyakorol s itt vannak az eredeti szervezetből is többen. 

Gyakorlunk, meditálunk, majd a prezentációk következnek országonként, abc sorrendben, Argentina kezd. Mi nem tudtunk késziteni profi prezentációt, de élőszóban Nóri bemutatja, hogyan dolgozunk . Képzés néha, gyakorlás hetente, betegkezelés, naprakész nyilvántartás, bemutatók. Tartjuk a 2 perces bemutatót, magunkról nem beszélünk. A japánok körében is nagy tetszést arat, utána sokan megkeresnek s megköszönik, ilyen komoly a gyakorlás nálunk. Egy újságiró interjút kér később. 

Utána az eredeti behangolás gyakorlására is sor kerül, fotózni, filmezni ezalatt tilos. Én ülve maradok, nagyon fáradt vagyok még, s igy vagy 15 mestertől kapok igy behangolást, elsőnek Nóritól, s harmadiknak Doi senseitől. Az ő energiáját felismerem. Utána reiki kört gyakorlunk, most másképp kicsit, mint eddig. Utána Doi szenszei megköszöni részvételünket, s elmegyünk vacsorázni. A fogások: leves, főétel, savanyúság, lazacsaláta, másik saláta, csavanmusi, fokhagymás rizs. Mindenki rendelhet sört, üditőt, s még ételeket is. Én még két nigiri szusit kérek, unagist - azaz angolnást s maguro tonhalast. A sör nagyon finom: Santory extra adag malátával, csapolva, pils tipus. Új kedvenc japán söröm van! 

Nórinak is s minden vegetáriánusnak jut vegetáriánus főétel. Nórit meglátogatja egy japán hölgy, megköszöni neki a behangolást amit adott, mert erős s mégis lágy energiát kapott tőle. Hát igen, ezért dolgoztunk főleg, András, Eve, én akik a Shiki Ryohoban kezdtünk, eljöjjön ez az idő - mikor akik már az eredetivel kezdtek, ilyen eredményeik vannak. Fumi szenszei is nagyon kedves s mások is. Megkérdik, mi még a programunk, s mikor a Noh szinházat elmondjuk, több japán mester is felvillanyozódik. Kiderül, egyikük családja tradicionális Noh szinházi zenész család. Megmutatjuk a jegyeket s hogy melyik előadásra megyünk, ismét nagy öröm - az egyik mester kedvenc szinésze a főszereplő. Felajánlják, ha legközelebb jövünk, előre biztositanak nekünk jegyeket Noh szinházakba, a legjobb helyekre. Hálásan megköszönjük. Itt minden japán mester felszabadult, semmi mesterkéltség. 

Doi szenszeihez hivnak, Nóri megköszöni itt lehettünk, Eve is. Utána Doi szenszeinek én is megköszönöm, s ő mondja, látta hogy nem voltam jól első naptól, de hogy mára jobban vagyok, s örül neki. Megkérdi, megyünk-e az eredeti szervezet mesterével Usui mester szülőházához, igenlő válaszunknak nagyon megörül. Ez az út nem volt betervezve nekünk, sinkanzennel, de kispóroljuk. Narában jóval kevesebb programra megyünk, de nem baj. Elmond még Usui mesterrel kapcsolatban egy eddig nem ismert információt nekünk. Utána egy másik japán mestertől pontos útbaigazitást kapunk arról a helyről, ahol Usui mester a Kuramán meditált. Ugyanis oda is megy egy csoport holnap, de mi épp költözködünk majd. Igy viszont, oda fogunk találni magunk is.

Fumi szenszei kér képeket velünk közöseket, szivesen állunk rendelkezésére.

Mindenért köszönetet mondunk a japán mestereknek.  Nagyon jó a hangulat, nagyon nehéz a búcsú mindenkitől. 

Megint sokkal sokkal többet kapunk, mint amire számitottunk, amiről szó volt. 2010 óta igy van ez. 

Este Evét kezeljük, most már ő van legrosszabbul közülünk, nekem még sok, felforrósodik a testem, ki kell szállnom egy idő után, de Nóri kitartóan kezeli.

komment
süti beállítások módosítása