Japánban

4. nap, a képzés első napja.

2016/11/04. - írta: gyfodor

Végre alszom jól éjfél után, előtte a lányok kezelnek, estére már nagyon kijött a megfázás. Illetve, már tüdőgyulladás lehet, ismerem a tüneteket. Esélyes volt, mert az volt az intuició, még ebben az évben jön a második tüdőgyuszi. Kurama rengeteg energiát adott, nem is éreztük mennyire hideg van. 7 órakor kelünk, tisztálkodás, kávézás, reggelizés. Gyorsvonattal fél óra alatt a képzés helyszinén vagyunk. Már a pályaudvar előtt egy japán mester felismer s mivel van még idő, mutat egy boltot, ahol nyugatias ételek is vannak. A képzés helyszinére érkezünk, ahol már vár minket is a tanitó, Doi szenszei. Ez most történelmi alkalom, eddig a nyugatiak, akik idáig eljutottak, egyenként vagy kis csoportban voltak sok japán mester mellett. Most először viszont, mivel egyre több nyugati reiki mester alkalmas rá, nyugati mesterek vannak többségben. Vannak skandinávok, mexikói, amerikai mesterek stb. Látszik, mennyire kiválogatott társaság, itt senki nem futtatja magát, alázattal állnak a reikihez, szerények, tisztelettudóak, finom a humoruk, a gyakorlást szeretik nem pedig beszédeket tartani. S van a csoportban még egy magyar, ő köszön ránk! Nagyon megörülünk neki is, a hangját se lehet szinte utána hallani, gyakorlatilag meditativ állapotban végzi el a képzést,  9 órát utazott hogy itt lehessen. Szóval már 6 magyar mester ismeri az igazságot... Hurrá! Üdvözöljük Doi senseit, s ismét látok ismerős japán mestereket. Például Fumi senseit. S újabb mestereket is megismerünk, köztük egy régió mostantól vezető mesterét. Átadjuk ajándékainkat, s indul máris a képzés. Nem publikusak az információk, annyit erről, teljes képet kapunk a reikiről. Doi szenszei, mint minden valódi mester, nem képmutató hanem teljesen őszinte, saját múltját, tetteit illetően is. Evelyn s Nóri sok mindent most hall először. 

Fáradtak vagyunk, én nagyon. 15 órára elég nehezen követem a japán nyelvű előadást, de társaim szerencsére angol nyelven hallják. 

Nagyon boldog vagyok, már csak két nap s nem vagyok egyedül magyarországról, aki ismeri a teljes igazságot minderről. A Tradició már az ő ügyük is. 

Fáradtan érkezünk haza, még kiderült, holnap közös vacsora van a szenszeiel s japán segitőkkel. 

 

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása